Blog
  • ✉ info@dekristalloods.nl

Zin en onzin Lemurische kristallen

Lemurische Namibi

 

Wat is waar?

Over Lemurische kristallen is al heel veel geschreven. Het ene verhaal nog mooier dan het andere. Maar wat is nou waar?

Net zoals alles in ons bestaan, is de waarheid niets meer en niets minder dan jouw eigen overtuiging in combinatie met je eigen ervaring. In deze blog wil ik je aan de hand mee nemen op weg naar een eigen ervaring met een Lemurisch kristal.

 

Geloof jij dat er meer is dan je met het blote oog ziet en heb je ergens in een hoekje van je geest of ziel iets opgeslagen over Lemurië, dan kun je contact maken met de energie van dit tijdperk. Lemurische kristallen (afhankelijk van de vorm ook wel Lemurische lasers genoemd als ze lang en smal zijn) helpen je daar bij. Doordat deze kristallen een trillingsfrequentie hebben die overeenstemt met de frequentie van Lemurië, kunnen ze je mee nemen naar die energielaag in het bestaan waar deze informatie ligt opgeslagen.

 

De allereerste vondst

Het verhaal achter de Lemurische kristallen in het kort. Lemurische kristallen zijn anders dan de “gewone” bergkristallen. Lemurische kristallen hebben kenmerkende trapvormige ribbelpatronen, aflopend van breed in de basis naar smaller in de punt en kennen heldere zijdes, afgewisseld met  melkachtige, versluierde zijdes. Deze bijzondere kristallen werden in 1999 voor het eerst gevonden in Minas Gerais in Brazilië. Tot grote verrassing van de ontdekkers lagen deze kristallen los in een zandheuvel, náást de Diamantina mijn en groeiden ze niét zoals de tot op dat moment gevonden kristallen, in een cluster op een matrix diep onder de grond ín de mijn.

 

Ontstaan van de naam

Deze allereerste vondsten kregen hun naam ‘Lemurisch zaad” van Katrina Raphaell. Raphaell is de Amerikaanse bedenkster en grondlegster van kristalheling. Zij begon in de jaren 80 met het schrijven van diverse boeken over kristalheling en richtte een school voor kristalheling op. Vanuit het contact met de kristallen channelde Raphaell de oorsprong van de kristallen. Volgens haar overlevering zijn de kristallen bewust in het zand geplaatst door de inwoners van een heel oude beschaving, de Lemurianen uit Lemurië, ook wel Mu genoemd. De Lemurianen kenden een vredige samenleving, gebaseerd op liefde, openheid en eigen verantwoordelijkheid. Toen zij “zagen” dat het einde van hun tijdperk ging komen, codeerden zij kristallen met hun kennis over heling en leven in de verfijndere afstemming en verstopten zij deze op diverse plaatsen op aarde, in de wetenschap dat ze gevonden zouden worden wanneer de mensheid er aan toe was om opnieuw naar deze frequentie te evolueren.

 

Vindplaatsen in de wereld

Die evolutie is inmiddels een aantal jaren gaande en de Lemurische kristallen zijn een hype. Ze worden niet alleen meer in Brazilië gevonden, maar ook op heel veel andere plekken in de wereld:  Colombia, Mexico, Peru, Arizona, Arkansas, Californië, Colorado, Montana, North Carolina, Oklahoma, Washington, Madagascar, Mozambique, Namibië, Zuid-Afrika, Zambia, Rusland, India, China en Tibet. Er zijn hele discussies of dit wel échte Lemurische lasers zijn of niet, maar hoe je het ook wendt of keert: ze hebben de zo kenmerkende ribbels, afwisselende zijdes en groeivorm zoals de eerste vondsten uit Brazilië en als je je er op afstemt, brengen ze je net zo goed in contact met de energie van lemurië. Want uiteindelijk is het je eigen intentie die je daar brengt; de steen ondersteunt je met zijn trilling.

Genoeg gelezen en wil je direct naar de Lemurische kristallen in onze webshop? Klik dan hier.


Als je het mij vraagt: ik vind de energie van de Braziliaanse kristallen het hoogst en het helderst. Deze kristallen lijken krachtiger en directer te werken. De kristallen uit de andere landen (die ik heb ervaren dan) lijken wat lager van frequentie, maar dat kan soms juist heel fijn zijn. Hoger is niet altijd beter. Zeker niet wanneer je heel gevoelig bent en snel het contact met de aarde verliest.

 

Hoe ik het doe

Hoe kom jij in contact met een kristal? Zelf ervaar ik de werking van een kristal heel direct en heel eenvoudig. Ik pak het vast, sluit mijn ogen (of doe ze in gedachten dicht, minder focussen op de realiteit, maar kijken zonder te zien) en open mijzelf door te ontspannen en te voelen. Alsof je elke porie over heel je lichaam open zet om in te ademen. Mijn lichaam geeft dan gelijk aan wat een steen doet. En als iemand anders een steen vast pakt en ik open mijzelf voor de diepere waarneming, dan voel ik wat de steen de ander gaat brengen. Het is altijd heel basaal, niet moeilijk en vooral niet ingewikkeld. Vaak een gevoel, een weten, soms een beeld. Het enige wat nodig is, is je volledig open stellen om te ontvangen.

 

Mijn ervaring

Zo had ik lange tijd Lemurische recordkeepers (Lemurische kristallen met driehoekjes die coderen/informatie bevatten) in de collectie zonder er écht contact mee te maken. Ik had en heb een liefdesrelatie met de Lemurische kristallen, die was er altijd al in al zijn eenvoud, maar pas toen ik een keer heel bewust met een Lemurische record keeper ging mediteren, kwam ik in contact met deze beschaving. Ik zag beelden van een heling met kristallen en een geneeskrachtig elixer uit een speciale bron (met kleuren die ik niet thuis kon brengen) en wezens die anders waren dan wij mensen. Langer en etherischer van vorm. Maar dat is al lang geleden, de details zijn me al weer ontschoten.

 

Doe je mee?

Ik hecht daar verder ook niet aan, want wat moet ik er mee? Het gaat me niet om de beelden en de details, maar wel om de verruiming, het gevoel van thuis komen en het uitdragen van deze trilling. Niet in woorden, maar in zijn. En ik merk telkens weer dat kristallen, of ik ze nu bij me draag of in de huiskamer zet, bijdragen aan een weldadig gevoel van aanwezig zijn. Dat is wat ik jou ook gun. En geheid, als je er voor open staat, raken kristallen je aan. Ieder op hun eigen manier. De Lemurische zijn voor mij daarin (op dit moment) heel speciaal omdat ze mijn diepste wezen aanraken en mij herinneren aan oude kennis en een samenleving die ik in mijn blauwdruk heb meegenomen om in dit tijdperk te helpen integreren. Doe je mee? Ga eens rustig zitten met een Lemurisch kristal, verwacht niets, maar ontspan je lichaam, sluit je ogen en zet elke porie open om te ontvangen. Ik vind het leuk om te horen wat het jou brengt….


Heb je nog geen Lemurisch kristal om mee te mediteren? Klik hier om naar de lemurische kristallen in onze webshop te gaan, bel of app 0612111601 voor een afspraak in De Kristalloods of kom langs op één van de open zaterdagen. Kijk op onze facebookpagina voor de eerstvolgende open loods dag.

 

Interessant?

Vond je dit artikel interessant? Deel het dan gerust met de mensen waarvan je weet dat zij dit zullen waarderen. Hiervoor kun je de onderstaande buttons gebruiken.

CONTACTINFO

06 12 111 601

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

www.dekristalloods.nl